top of page

SNEL GASREKENING VERLAGEN!

Bestemd voor onroerend goed met CV ketel/radiatoren en/of gasblower (voor grote, hoge ruimtes)

De aardgasprijzen rijzen de pan uit, met name door de Russische inval in Oekraïne. De aardgasprijs zal naar verwachting hoog blijven. 

De oplossing van de overheid wordt gezocht in warmtepomp/warmtenet in combinatie met isolatie. Zie de adviezen van Milieu Centraal, het orgaan dat de overheden adviseert in het kader van de energietransitie. Deze oplossing werkt niet op de korte termijn en is ook niet bepaald aantrekkelijk vanwege de hoge investeringen.

De overheid heeft haar beleid gericht op verduurzaming van woningen en andere panden .

                                     

Het feitelijke doel moet zijn:  VERWARM DE MENS(EN)

Dit doel wordt sneller en beter bereikt met infrarood verwarming.

           

Veel verspilling met convectiewarmte

Een CV ketel, warmtepomp en warmtenet werken met radiatoren of convectoren, die warme lucht inbrengen in de ruimte (convectie). Met dit systeem kan alleen een ruimte als geheel worden verwarmd.    

De NADELEN van verwarmen op basis van convectie zijn:    

                                                                                                                                           

 • Ruimtes worden volledig verwarmd; ook gedeeltes, waar geen of minder warmte nodig is.  
   

 • Het opwarmen van een ruimte duurt lang. Daarom is het advies ook bij niet gebruik van een ruimte de thermostaat (nagenoeg) niet te verlagen. Zonder dat iemand van een ruimte gebruik maakt moet de temperatuur dus hoog worden gehouden.
     

 • Warme lucht stijgt naar boven. Zeker bij hoge(re) ruimtes een probleem, omdat de warmte dichter bij de vloer nodig is.

 • Gas is/wordt schaars. Voor de invoering van de CV stond in de woning 1 (kolen-)kachel. Een heel huis verwarmen met CV is  feitelijk een bijzondere luxe geworden, die steeds meer mensen zich minder kunnen of willen permitteren.

Met infrarood panelen, heaters en andere stralingswarmte producten worden de nadelen van convectie ondervangen en kunnen aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd. 

 • Infrarood producten werken op elektriciteit en zijn daarom al interessant. Met groene stroom (bijvoorbeeld eigen zonnepanelen) wordt ook aan de duurzaamheidsvereisten voldaan.

 • Een ruimte kan in zones worden verdeeld De zones worden voorzien van panelen/heaters, die aangesloten worden op een eigen thermostaat. Per zone kan dan de temperatuur worden ingesteld. Zo kan bijvoorbeeld een werkplek in een grote ruimte of een TV zithoek specifiek op maat worden verwarmd. De rest van de ruimte kan op een (veel) lagere temperatuur wordt gezet. Hiermee kan een aanzienlijke besparing worden gerealiseerd.

 • De opwarmtijd van een paneel/heater is 3-6 minuten. Dan voel je al de stralingswarmte, vergelijkbaar met de zon. In concreto betekent dit dat het mogelijk is de warmte in te stellen zolang dat de warmte nodig is. Bij niet gebruik van de ruimte kan paneel/heater uit of op een (veel) lagere temperatuur worden ingesteld. Ook op deze manier kan de gasrekening aanzienlijk omlaag

 • Bij hoge ruimtes zijn krachtige heaters in de markt, die niet alleen de mens goed verwarmen, maar ook de vloer en andere aanwezige materie. Een opgewarmde vloer werkt als vloerverwarming en voorkomt beter koude voeten. 

 • Panelen en heaters kunnen worden aangestuurd door praktische thermostaten. Als de thermostaten in een wifi omgeving staan, dan kan met mobiel en (gratis) app de temperatuur in de (deel-) ruimte worden bekeken en zo nodig aangepast. Ben je op werk en wenst na te gaan of de kinderen de thermostaat in hun kamer niet te hoog hebben staan, dan kun je dat bekijken en aanpassen. Of je bent thuis en wenst de temperatuur op bijvoorbeeld werk of clubhuis te controleren. Niet alleen kan een verlaging van de energiekosten worden gerealiseerd, maar het is ook mogelijk om het warmte comfort te regelen op het moment dat het nodig is.

 • Isolatie is niet noodzakelijk. Wel wenselijk bij verwarmen van een gehele ruimte.

 • De investeringskosten in infrarood verwarming zijn relatief laag en de meeste producten in voorraad. Geen of minder gasverbruik kan dus snel worden gerealiseerd.

 • Zie hier de vele voordelen van infrarood verwarming

 • Voor meer inzicht in de praktische toepassingen voor de eigen situatie klik hier

 

    Meer weten over de mogelijkheden in de eigen specifieke situatie, neem contact op of bel 06 5339 3742

bottom of page