top of page

Persoonlijk warmtecomfort

Bij ruimteverwarming is het de bedoeling om de materie in een ruimte (vloer, muren,  plafond, meubilair etc) te verwarmen. Als de materie zelf voldoende warmte in de ruimte  straalt, dan kan het paneel uit. Normaliter wordt een thermostaat gebruikt om de temperatuur te meten

Een infrarood product verwarmt een stralingsgebied. De materie, mens en dier wordt door de infrarood straling verwarmd.

Met persoonlijke verwarming is het de bedoeling om de infrarood straling op het lichaam (of deel daarvan, zoals handen of voeten) te richten. Dit geeft een hoog warmtecomfort en is een uitstekende oplossing in een koude ruimte.

Ook kan met de aanschaf van een persoonlijk warmtecomfort product worden bereikt, dat de ruimte/kamer op een lagere temperatuur wordt gesteld. Dit verlaagt de energiekosten.

Een dimmer is normaliter de meest geschikte warmteregelaar. Hiermee kan meer of minder warmte worden geregeld.

De Enthus producten voor het persoonlijke warmtecomfort zijn gebaseerd op de lange golf infrarood straling. Omdat ze vaak op korte afstand van de gebruiker worden geplaatst mag de oppervlakte temperatuur niet te hoog worden 

 

Er zijn talloze geschikte producten  voor persoonlijke verwarming. 

Zie de webshop onder persoonlijk warmtecomfort.

Ook panelen aan plafond, muur of zelfs mobiel kunnen voor een uitstekend resultaat zorgen. Het is dan mogelijk om een groter stralingsgebied te creëren, zodat een aantal mensen kunnen worden verwarmd. Denk aan een zithoek, receptie, kantoor. Ook grote en hoge ruimtes kunnen specifiek worden verwarmd daar waar de warmte echt nodig is.

Zie ook de bespaartips voor vermindering van gasverbruik

 

Bijzonder zijn de panelen met een eigen design. Elke digitale afbeelding kan op een paneel worden gedrukt. Voor meer informatie neem contact op.

Infrarood straling heeft een positieve invloed op de gezondheid van de mens. De infrarood straling verwarmt de opperhuid en deze warmte is goed voor bloedsomloop, spieren en gewrichten.

bottom of page