top of page

Informatie infrarood verwarming
Zie hieronder voor een toelichting op een aantal aspecten van infrarood verwarming. Klik op het kopje voor meer info.

Ruimteverwarming  
Met ruimteverwarming wordt bedoeld, dat een gehele ruimte wordt verwarmd. Hiervoor is veel energie nodig, zeker in de koudere periodes. Aandacht wordt gegeven aan de basisprincipes van warmteoverdracht: (infrarood) stralingswarmte, convectie en conductie.
Voor een goed begrip van verwarming is deze informatie essentieel
.
Persoonlijke verwarming
Met infrarood verwarmingsproducten kan uitstekend de mens (en dier) direct worden verwarmd. Het is dus niet noodzakelijk een gehele ruimte op temperatuur te brengen en te houden. Er zijn veel opties en mogelijkheden. In combinatie met de juiste warmteregelaar kan warmte op maat worden gerealiseerd.
Uitleg Infrarood straling
Infrarood straling van de zon is de straling die voor de warmte op aarde zorgt. Zie de uitleg over de betekenis van de golflengte en de verschillende kwalificaties (IR-A,B en C)
Voordelen infrarood verwarmen
Zie de voordelen op een rijtje. Vergelijk deze bijvoorbeeld met CV of vloerverwarming en zie dat infrarood verwarming vaak het beste scoort, zeker als het gaat om de mens effectief en gezond te verwarmen.
Kostenoverzicht infrarood panelen
Het financiële plaatje wordt in dit overzicht weergegeven. 
Stroomverbruik
Zie hier een toelichting van het energieverbruik. Van belang is het wattage van het infrarood product en de tijd dat het product aanstaat.
In feite kan het verbruik dus snel worden berekend.
bottom of page