top of page

WARMTEBEHEERSING

infrarood paneel systeemplafond

Warmte op maat met infrarood verwarmingsproducten

 

De mogelijkheden om de gewenste temperatuur te krijgen is met infrarood verwarmingsproducten ongekend groot. Het verwarmen van een ruimte of specifieke plekken in een ruimte is simpel te realiseren. Ook de sterkte van de stralingswarmte voor het verwarmen van handen/voeten of het gehele lichaam kan eenvoudig worden geregeld.

 

Dit is een groot voordeel ten opzichte van de traditionele convectie verwarming, waarbij dikwijls slechts 1 thermostaat de temperatuur in alle kamers regelt. In de praktijk zijn er veel klachten dat in bepaalde ruimtes niet voldoende warmte kan worden verkregen.

 

Dimmers

Dimmers kunnen de stralingswarmte van een infrarood product regelen.

Ze zijn tot voor kort eigenlijk alleen gebruikt voor verlichting. In de handel zijn daarom weliswaar veel dimmers te vinden, maar veelal is het vermogen niet hoger dan 400 watt.

Enthus heeft in haar assortiment nu ook dimmers die panelen/verstralers van ruim 3000 watt kunnen regelen.

 

Dimmers zijn zeer geschikt voor de gevallen dat de stralingswarmte wordt gebruikt voor persoonlijke verwarming.

Denk bijvoorbeeld aan:

- infrarood matjes en platen om handen/voeten warm te houden

- kleine, middelgrote panelen voor het verwarmen van (deel van het) lichaam of kleine ruimtes

- grote panelen/verstralers voor terras en/of verwarming werkplek

Klik hier voor ons assortiment Dimmers in onze webshop.

 

Thermostaten

Thermostaten worden gebruikt om de warmte in een ruimte te regelen.

 

Op 1 thermostaat kunnen meerdere panelen/verstralers worden aangesloten. In elke ruimte in een pand kan derhalve de gewenste temperatuur worden gerealiseerd.

Met infrarood panelen/verstralers is het ook mogelijk om in één ruimte zones te creëren. Een praktijkvoorbeeld is de woon-eetkamer. Met een paneel plus thermostaat in het zitgedeelte (veelal bij de TV) en een paneel plus thermostaat in het eetgedeelte kan de warmte in beide ruimtes apart worden geregeld. Bij gebruik van bijvoorbeeld het zitgedeelte kan de temperatuur in het eetgedeelte lager worden gezet. Dit geeft een besparing op de energiekosten.

 

Er zijn diverse soorten thermostaten. Hierna volgt een overzicht.

 

Plug in thermostaten:

De stekker van de thermostaat gaat in het stopcontact en de stekker van het paneel/verstraler gaat in de plug in thermostaat.

Deze eenvoudige thermostaten worden met name gebruikt in het geval dat het verwarmen van een ruimte het belangrijkste doel is. Het  aangezicht van bedrading en thermostaat is dan van geen of minder belang. Denk bijvoorbeeld aan verwarming van schuurtjes, werkplekken en opslagruimtes.

Klik hier voor ons assortiment Plug in thermostaten in onze webshop.

 

Thermostaten met bedrading

Dit zijn inbouw thermostaten.

Deze worden veel gebruikt indien een paneel aan het plafond wordt opgehangen op de plek waar aansluiting is voor een lamp. De aan/uit knop wordt dan vervangen door de thermostaat.

Klik hier voor ons assortiment Thermostaten met bedrading in onze webshop.

Draadloze thermostaten

Het is niet altijd mogelijk om een thermostaat met bedrading te installeren. Soms moet apart bedrading worden aangelegd voor het  infrarood paneel/verstraler of de plaats is niet geschikt om de temperatuur goed te meten..

Een draadloze thermostaat biedt dan in de meeste gevallen uitkomst.

De thermostaat werkt op batterijen en kan op de meest geschikte plek in een ruimte worden geplaatst

De thermostaat heeft via radiografische signalen contact met een ontvanger die het paneel aan/uitschakelt. De ontvanger wordt daartoe tussen het elektriciteit netwerk en het paneel geplaatst.

Klik hier voor ons assortiment Draadloze thermostaten in onze webshop.

Thermostaat met sensor

Voor gevallen dat in een ruimte een bepaalde temperatuur moet worden gehouden ,maar bij gebruik van de ruimte een hogere temperatuur wordt gewenst, is de thermostaat met sensor geschikt.

Een thermostaat met sensor wordt bijvoorbeeld gebruikt in toilet, badkamer, vergaderruimte en werkplek.

Klik hier voor ons assortiment Thermostaten met sensor.

bottom of page